Anmeldelser

Grønland set indefra
Grønland set indefra I mere end halvdelen af sit liv har lærer Søren Vestergaard Mikkelsen boet og arbejdet i Grønland, og han har nu samlet mange af sine oplevelser i bogen ”Øjeblikke fra et liv på tålt ophold” med 110 små historier om næsten alt mellem himmel og jord. Med stor munterhed og satire beretter han blandt andet om oplevelser i sit arbejdsliv som underviser i forskellige sammenhænge i Grønland, og han fortæller ærligt og kærligt om, hvordan et lille samfund som det grønlandske også kan fungere.
Leif Kiil Sørensen, Kristeligt Dagblad

En humoristisk perle
Søren Vestergaard Mikkelsens nyudkomne bog ”Øjeblikke fra et tålt ophold” om anekdoter fra Grønland er en fantastisk læsning. Den er slet ikke ringere end Jørn Riels verdenskendte skrøner fra Østgrønland. Det er simpelthen en bog, hvor af man får et godt humør. Bogens forord er skrevet af studiekammeraten Flemming Jensen, Nissebandens far og forfatteren til ”Vejledning i sælfangst”. Han anbefaler bogen varmt til ethvert natbord. Ja, der er meget mere af sjove oplevelser i den oplagte julegavebog. der er udkommet på eget forlag gennem Søren Vestergaard Mikkelsens Eskimo Management. Bogen er også udkommet på grønlandsk, oversat af Benedikte Thorsteinsson.Jørgen FleischerAatsammi qungujunnartoq
Jørgen Fleicher, tidligere mangeårig chefredaktør AG

Bogen er primært en hyldest til livet i Grønland, men også en fair og nuanceret beskrivelse. For meget hurtigt i de mange små historier kommer Mikkelsen ind på mange af de dårligdomme, som Grønland også slås med i dag. Som for eksempel incest, grådighed, nepotisme og problemerne med at skaffe tilstrækkelig kvalificeret arbejdskraft til både samfundets nøglepositioner og til simpel jobs i erhvervslivet.
Steffen Fog, Arktiske Anmeldelser

”Øjeblikke fra et liv på tålt ophold”
Søren V. M. skriver: »Evnen til at tilgive og blive tilgivet udgør simpelthen forudsætningen for at overleve i de små isolerede samfund, hvor man i modsat fald var dømt til en hurtig exit fra denne verden«. Søren skriver: »Den største lettelse og forbedring af min livskvalitet oplevede jeg, da jeg i julen 2010 fandt ud af, at når man først har opgivet at forstå, behøver man ikke længere at forklare sig.«
Finn Bræstrup Karlsen, Bornholms Tidende

Kære Søren, jeg havde slet ikke planlagt at læse dine historier i aften, da jeg modtog dem på mailen, men tog dem alligevel med i seng ved 23 tiden for at starte på dem. Jeg kunne simpelthen ikke stoppe, da jeg først var gået i gang, og faldt grinende i søvn klokken 03.30
Peter Frederik Rosing, journalist og forfatter

Fantastisk dejlig og underholdende læsning. Selvom nogle af historierne bærer præg af at være "von hören sagen" historier, så har mangen en oplevelse passeret revy ved læsningen, som tryllebandt mig i en sådan grad, at jeg læste historierne i èt hug.
Lars Emil Johansen, tidligere landsstyreformand

Kendetegnende for de alvorlige, underfundige og lattermilde tekster er, at de udstråler en sjælden kærlighed til landet og dets mennesker og giver stof til eftertanke.
Inga Dora G. Markussen, chefredaktør, AG

Jeg tror godt, at jeg tør anbefale bogen til ethvert natbord. Denne besynderlige blanding af en charlatan og et varmt, eftertænksomt menneske fortæller om de år, hvor han har ladet livet komme til sig. Mandens kærlighed til land og folk er så indiskutabel, at han lettere end så mange andre kan tale om de rigtigt ømme punkter. Og ikke uden skarphed, men aldrig hjerteløst, beskriver han både personer og problematikker, som andre må lade ligge. Og dimensionerne holder altid, når man kan mærke, at latteren lurer!
Flemming Jensen, forfatter

Det første, vi gør, når AG går i trykken, er at læse Sørens historie i fællesskab, og så griner og diskuterer vi vildt alle de ting, han kommer ind på.
Louis, typograf, Sydtryk

Jeg har læst hele natten. Jeg grinede højlydt, smilede indvendigt, frydede mig stort, tænkte godt det ikke er mig, fyldtes med stolthed, forsøgte at sluge den ene klump efter den anden og græd inderligt, da din bog var slut.
Lene Rømer, master i oplevelsesøkonomi, CRT (Center for Regional- og Turismeforskning) Bornholm

Søren har skrevet en FIN bog, hvor jeg da jeg læste den klukkede, glædede mig, blev provokeret, væmmedes, blev beriget og blev meget klogere. Bag alle fortællingerne fornemmer man Sørens lune, humor og store kærlighed til Grønland og grønlænderne. 110 fortællinger og skrøner der er værd at læse. Det er en rigtig god bog. Sjov- varm og skarp, fra en dygtig observatør og en god fortæller.
Tove Brandt Jacobsen, Tale- og hørelærer

Historierne rummer en stor omgang med mennesker i stort og småt, et liv mellem Danmark og Grønland, hvor mange mål er gjort og ikke er nået. Han skriver på de impulser livet giver i et land med lys og mørke og store modsætninger i menneskenes livsbetingelser. Tillykke med bogen - vi glæder os til den næste.
Grete Møller: Pædagog, Leder af børnehaven Æbelø, Østerbro (Gartner Mortensens datter Bodilsker, Bornholm)