Sørens venner skriver...

Min far fik altså kun et sort/hvidt TV - ikke farve. Det er også fint, du bevæger dig ud over din barndom/ungdom. Der er også rørende/bevægende afsnit. Fed bog.
Uffe Løbner-Olesen

Det har været en stor ære og fornøjelse men også sørgeligt at læse din dejlige bog.
Den har bragt mange minder til live - jeg tænker på personligheder fra det gamle Nexø som jeg har kendt, Gerds hus i Svaneke som vi købte af hendes piger , Sunes alt for tidlige bortgang o.s.v. - Super bog dejlig let stil og livsbekræftende fortællinger .

En dejlig livsbekræftende bog om Sørens, alt andet end kedelige, opvækst i Nexø skrevet med glimt i øjet. Der vil sikkert være mange bornholmere der vil kunne genkende personer og situationer fra bogen, hvilket gør den endnu mere læseværdig."
Claus Bornemann Carlsen

Dejligt at jeg fik lov til at være en af de udvalgte - engang imellem er man heldig !
Jeg har hygget mig gevaldigt og MORET mig inderligt over mange af dine historier. Historier som har givet mig en masse erindrindrigsbilleder. Ha ha ha. Jeg er ikke Nexøbo - men da jeg læste historierne især barndoms- og ungdomshistorierne stod jeg pludselig også DER igen. Brogadekvarteret - tandlægen , apotekeren og sparekassen og alle de andre søde og umulige mennesker .- Et fantastisk tidsbillede.
Spændende refleksioner om liv og død.
Du husker godt og du er en god fortæller. Alle episoder og personer er beskrevet med god indføling, respekt og stor kærlighed, fornemmer jeg.
Tove Brandt Jakobsen

Skøn skøn læsning. Jeg glædes og frydes og ser med fornøjelse at flere af historierne – incl Dr. Boss er blevet endnu skarpere og finere.
Fanme så rørende er det.
Endnu engang får vi lov at være en del af et særligt univers. Hudløst ærligt, morsomt og tankevækkende folder Nexø sig ud minde for minde, og man læser skiftevis med et smil på læben og en klump i halsen.
At blive en del at Sørens minder må være den skønneste måde at gå over i historien på...ihvertfald for dem der nævnes for det gode! 
Jeg elsker fortælleformen. På fem linier er scenen sat og jeg er der selv. Side for side - fortælling for fortælling. Uanset om det er kærlighed eller død, liv eller vildskab, fanden-i-voldsk eller den totale selvudlevering.... minde for minde gribes jeg om hjertet

Lene Rømer

Jeg har nu brugt det meste af 1 1/2 dag, kun afbrudt af et must. Minimum en gå tur måtte hunden ha. Det skal her siges, at jeg på bedste Søren vis valgte den korteste rute jeg kender og som jeg synes jeg kunne være bekendt, overfor min hund. For hjemme ventede disse viunderlige, sjove hyle grinagtige minder fra dit liv. Tænk, at denne i sandhed død kedelige by, der snart kun kan bryste sig af, at have flere butikker end Vestermarie, Lobbæk og Nylars til sammen har indeholdt et sådan leben. Hvor skønt at kunne få det serveret på bedste Matador maner. Til trods for at Søren der jo er opvokset blandt søstre og dermed i det stille har påpeget at være opdraget som sådan, er det til min store underholdning, blevet klart at han alt til trods har deltaget i et hav af skarnsstreger. Her i bogen så humorristisk beskrevet at jeg må se Orla frøsnapper, lille Virgil, for ikke at tale om lille Emil og andre sat til vægs.   Også alligevel, som det er med dig, og dine vinkler, er humor og alvor sat op mod hinanden. Det triste og til tider tragiske gå smukt hånd i hånd med det der er får latteren frem.   Hvor jeg elsker disse små historier............Det har været en fornøjelse, bogen fortjener at blive læst og givet.

Pernille  Statager

Korsbæk og alligevel?
Har grinet og haft tårer i øjnene. Faktisk mere end det.
Afsnittet med Sune måtte jeg springe over. Det læser jeg en anden dag.
Din indledning kom for tæt på.
Også historien om Erik Agger berørte mig dybt.
 
Historierne bliver mere og mere vedkommende jo længere man kommer.
Savner - især i de indledende afsnit - lidt mere skarphed, lidt mere kant, lidt mere glimt i øjet og den refkektion forfatteren i så rigt mål er i besiddelse af.
 
Er den læsevenlig og vedkommende?
Den er let læst og er for mig et stykke samtidshistorie fra en lille provinsby, i en lille kommune, på en Ø midt i Østersøen.
Den er vedkommende. Bliver nysgerrig efter hvad den næste historier måtte bringe.
Er muligvis påvirket af at kende forfatteren og nogle af historierne.
 
Bogen giver et indblik i en forkælet drengs liv fra et overklassemiljø i en snæver verden.
Men den giver også et indblik i denne drengs udfodringer og hans egen modningsproces til voksen - hvis han nogensinde bliver voksen?
Hans udfordringer til sig selv og omverdens udfordringer til ham.
 
En dreng der på mange måde kommer til at ligne sin far i sin fanden i voldske tilgang til livet, normer, cigaretter, wisky og nøgne piger.
 
Savnede jeg en historie?
Måske en historie om forfatteren og Bo Lynnerups madprojekter og mulige kogebog.
 
Ringen er sluttet.
Forfatteren vender hjem til "barndommens gade" der trods den store rejse, et hektisk liv 
og en kæmpe udvikling - fortsat er tro mod sig selv.
Måske er han ved at falde til ro?
 
PS. Jeg tror jeg med det indblik jeg nu har fået i dit liv og opvækst bedre forstår personen Søren.
Det gør dig endnu større - mentalt forstået.

Peter Rasmussen

Jeg har læst din bog og jeg må sige at din skarpe pen ikke er blevet mindre skarp fordi du skriver om dem du bor iblandt.

Jeg kender ikke en eneste af de personer du omtaler, men det er stadigvæk god og underholdene læsning.

Har du overvejet hvor du skal i eksil når Bornholmerne kommer efter dig.

Torben Nielsen, Nuuk

 

Spurgte Grethe vores unge pige som passede mig i 2 1/2 år fra jeg var halvandet år gammel om hun havde afsløret mig i at lyve?

"Nej, du er hudløs ærlig hele vejen igennem og det er en herlig bog hvor 99,9 procent er sandt.

Jeg kender dem jo allesammen - det er morsomme og dejlige minder du præsenterer os for."

Grethe Henriksen